Posital-Fraba logoPOSITAL-Fraba, onderdeel van de Fraba groep, is fabrikant van sensoren voor motion control en beveiligingssystemen. FRABA, opgericht in 1918, is uitgegroeid tot een specialist op het gebied van elektrische besturingssystemen in de industrie en de medische markt.

Vanaf 1963 startte FRABA al met de ontwikkeling van roterende encoders. Na diverse ingrijpende wijzigingen en nieuwe ontwikkelingen in de organisatie zijn eind jaren ’90 en begin 2000 duidelijke veranderingen doorgevoerd. Dit heeft ertoe geleid dat FRABA op dit moment een toonaangevende leverancier is met een uitgebreid en kwalitatief hoogwaardig portfolio aan incrementele-, absolute- en lineaire encoders onder de naam POSITAL-Fraba.

Naast de zeer nauwkeurige optische encoders is er de laatste jaren zeer veel geïnvesteerd in ‘High-Precision’ magnetische encoders. Magnetische encoders zijn robuust en hebben meestal een lagere kostprijs door de wijze van opbouw in de productie. Het programma van POSITAL-Fraba omvat de volgende productgroepen: