Micro DetectorsMicro Detectors S.p.A. ontwerpt en produceert sinds 1971 kwalitatief hoogwaardige sensoren en maakt onderdeel uit van de Finmasi Group. Het bedrijf is gevestigd in het Noordoosten van Italië in de geïndustrialiseerde regio Emilia Romagna in Modena.
De pijlers van het bedrijf zijn geënt op technologie, kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid. Zo vindt de M18 optische sensor zijn oorsprong in Modena, waarna deze bouwvorm wereldwijd is geadopteerd.

Het leveringsgamma van Micro Detectors bestaat uit:
• Optische sensoren
• Naderingsschakelaars (inductief of capacitief)
• Ultrasoon sensoren
• (Veiligheids)lichtschermen en -sensoren

Van bovengenoemde producten zijn veel varianten CE, cULus, ATEX, Diversey, IEC 61496-1/-2, SIL3 en/of ECOLAB gecertificeerd. Zelf heeft Micro Detectors een ISO 9001:2008 certificering.

Om de uitmuntende kwaliteit te garanderen ondergaan de sensoren tijdens verschillende productiestadia controle op juiste werking; op componentniveau, als halffabricaat en als gereed product. Alle sensoren worden onderworpen worden aan een 100% kwaliteitscontrole, waardoor de borging van de kwaliteit plaatsvindt.

Sinds 2014 wordt bij Micro Detectors gebruik gemaakt van LEAN Manufacturing wat heeft geresulteerd in een 100% leverbetrouwbaarheid en korte levertijden.