Bezoek ons op het Machinebouwevent 2018

Dit jaar vindt het vijfde machinebouwevent op 6 december plaats in het 1931 Congrescentrum in Den Bosch.Machinebouwevent

Summit Automation is aanwezig op dit event en zal ook een lezing verzorgen.

 

Lezing: Hoe en wat van elektrisch verwarmen in het kader van de energietransmissie

Met de nieuwe klimaatwetgeving en de daarin gestelde doelen met betrekking tot uitstoot van CO2 zal elektrische energie de rol van aardgas voor verwarming voor industriële processen en machines meer en meer overnemen. Voor machinebouwers die traditioneel met gasverwarming werken is dit een behoorlijke omschakeling in technologie. Met deze lezing informeren wij deze machinebouwers welke uitdagingen zij tegenkomen bij een dergelijke omschakeling en hoe zij de juiste oplossing kiezen voor hun machines.

glaesumZaken die hierbij aan de orde komen zijn o.a. thermodynamische verschillen tussen gas en elektrische verwarming, element keuze, temperatuur- en vermogensregeling met behulp van thyristors, veiligheidsaspecten, kostenaspecten voor zowel de machinebouwer als de klant en energiemanagement. De lezing wordt gegeven in samenwerking met de Glaesum Group B.V., producent van zowel gasgestookte als elektrisch verwarmde industriële ovens en systemen.

U kunt dit event gratis bezoeken.

 

Registreer