Nieuwe mogelijkheden voor de programmeerbare encoders van Posital

IXARC-programmeerbare-encodersDe UBIFAST-configuratietool wordt gebruikt om de verschillende parameters te programmeren (configureren) die beschikbaar zijn in onze programmeerbare IXARC-encoders. Nieuw is dat via deze tool nu ook analoge encoders kunnen worden geprogrammeerd. Hiermee kan nu de draairichting, het interface, een voorkeuze instelling en dergelijke worden ingesteld.

De UBIFAST-tool beschikt over een ingebouwde WiFi-hotspot en webserver. Nadat de tool is opgestart, kan elke smartphone, tablet of laptop via wifi verbinding maken waarna de configuratie-interface automatisch wordt geopend in een standaard webbrowser venster. Er is geen app, geen software-installatie en geen internetverbinding vereist.

POSITAL presenteert ook een internet gebaseerd configuratiebeheersysteem voor de programmeerbare IXARC-encoders. Wanneer een apparaat opnieuw wordt geconfigureerd, heeft de operator de optie om de wijzigingen bij POSITAL te registreren via een automatisch email interface.

Een aantal voordelen op een rij:

  • Compacte behuizing met WLAN om HOTSPOT te creëren
  • Maakt verbinding met Smart Phone / Tablets / Notebooks
  • Webbrowser gebaseerd eenvoudig programmeren
  • Configuratiegegevens kunnen worden teruggestuurd naar POSITAL via e-mail
  • Ondersteuning voor programmeerbare analoge encoders
  • Reset encoders naar fabrieksinstellingen
  • Kopieer dezelfde configuraties naar meerdere apparaten
  • Lineair naar Rotary Converter voor eenvoudige parameterinstellingen

Programmeerbare parameters
Voor programmeerbare incrementele encoders:
– Tot 16384 PPR, uitgang (Push-Pull (HTL) of RS422 (TTL)), telrichting

Voor programmeerbare incrementele + SSI-encoders:
– Incrementeel: tot 16384 PPR, telrichting
– Absoluut: resolutie per omwenteling, aantal omwentelingen, binaire of grijze code

Aanpasbare programmeerbare metingen
Een belangrijk kenmerk van de POSITAL analoge encoders is dat ze programmeerbaar zijn binnen een bepaald bereik dat kan worden aangepast om aan specifieke applicatie-eisen te voldoen (deze functie is ook beschikbaar met POSITAL’s digitale encoders met SSI en incrementele interfaces.) Programmering kan worden uitgevoerd in de fabriek, in het magazijn van Summit Automation of op de werkplek van de klant, dankzij POSITAL’s eenvoudig te gebruiken UBIFAST programmeertool.

Programmeerbare kenmerken zijn onder meer de draairichting, de nulinstelling en de output van de encoder. Met de programmering van het meetbereik kan het volledige bereik van elektrische uitgangen (spanning of stroom) worden ingesteld zodat deze overeenkomt met een door de gebruiker gedefinieerd bereik van de mechanische beweging. Dit resulteert in aanzienlijke verbeteringen in de nauwkeurigheid van uw besturingssysteem. De analoge encoders zijn verkrijgbaar met drukknoppen op de behuizing waarmee de gebruiker eenvoudig de boven- en ondergrenzen van de mechanische beweging kan specificeren, waarbij de elektrische uitgang dit bereik overneemt.