POSITAL-Fraba verhoogt productie Wiegand-sensoren

POSITAL-Fraba heeft haar faciliteiten voor het produceren van Wiegand-sensoren geüpgraded. Tot op heden zijn meer dan 500.000 Wiegand-sensoren vervaardigd en verkocht, waarvan 80% wordt gebruikt in motorfeedbacktoepassingen. De uitgebreide productiefaciliteit heeft de capaciteit om jaarlijks nog eens miljoenen apparaten te produceren.

john-wiegand

John Wiegand

Vanaf 2014 is POSITAL-Fraba de belangrijkste bron in de wereld voor Wiegand-draad en aanverwante producten. Het bedrijf maakt gebruik van Wiegand-aangedreven meetsystemen in hun populaire IXARC encoders. Ze zijn betrouwbaar, duurzaam en zorgen ervoor dat deze encoders continu de positie en draairichting van de as kunnen bepalen zonder dat externe stroombronnen of onderhoudsvrije batterijsystemen nodig zijn.
Bij gebruik in motorfeedbacksystemen bieden Wiegand-sensoren een grotere tolerantie voor schokken, trillingen, stof en vocht dan alternatieve systemen op basis van optische of mechanische meettechnieken.

Wiegand-sensoren worden gebruikt als een pulsgenerator voor meerdere toepassingen. De sensor heeft geen externe voedingsbron nodig en heeft geen bewegende delen. In plaats daarvan gebruikt het de eigenschappen van een draad met kleine diameter, uitgevonden door John Wiegand.
Wanneer een magnetisch veld de magnetische toestand van de Wiegand-draad in de sensor verandert, wordt een puls geproduceerd die kan worden gebruikt als een stroombron in bijvoorbeeld een encoder om de positieverandering naar het geheugen van de encoder te schrijven.
Zodra de encoder wordt voorzien van de normale voedingsspanning kan het geheugen worden uitgelezen en zo zal altijd de juiste waarde behouden blijven zelfs als de encoder in spanningsloze toestand meerdere omwentelingen is verdraaid.

Unieke voordelen

  • Geen externe voeding vereist – Geen batterijen
  • Langere levensduur
  • Werkt in zware omstandigheden
  • Contactloze meting – Geen mechanische slijtage