Posital FRABA: AKS dynamische inclinometer

 

AKS dynamische inclinometerDeze TILTIX-neigingssensor meet de hoek van een object in beweging. Tot op heden was het meten tijdens het verplaatsen van het object niet mogelijk of zeer onnauwkeurig. De nieuwe sensor combineert een elektromechanische acceleratiemeter met gyroscopen en garandeert hierdoor nauwkeurige metingen, zelfs in het geval van sterke acceleraties, schokken en vibraties.

 

Innovatieve algoritmes

De inclinosensoren van POSITAL zijn gebouwd op basis van MEMS-acceleratiemeters die het effect monitoren van de zwaartekracht op een kleine massa ten opzichte van een elastische drager. Helaas heeft een snelle beweging van het voorwerp waaraan de sensor is bevestigd, een verstorende werking op de nauwkeurigheid van de tilt- of hoekmeting. Dit negatieve effect is verholpen door een set elektromechanische gyroscopen toe te voegen aan de inclinometer. De signalen van de gyroscopen worden gebruikt om de effecten van een versnelling te compenseren met als resultaat dat de actieve inclinometers betrouwbaar toegepast kunnen worden in bewegende objecten.

 

Toepassingen

De dynamische TILTIX-sensoren zijn zeer goed toepasbaar in mobiele voertuigen die onderhevig zijn aan onverwachte bewegingen, schokken of vibraties. Hierbij kan gedacht worden aan machines die gebruikt worden in bijvoorbeeld weg, water- en landbouw.

 

Kenmerken

De nieuwe inclinometer heeft een meetbereik van ±180° in twee asrichtingen waarmee het complete bewegingsbereik wordt afgedekt. Momenteel wordt CAN-open als communicatie-interface ondersteund. Analoge, SAE J-1939 en Modbus outputs volgen binnenkort.

 

SpecificatiesAKS dynamische inclinometer

 • Resolutie: 0.01°
 • Nauwkeurigheid: 0.3°
 • Nauwkeurigheid: 0.5° (tijdens dynamische bewegingen)
 • Cyclustijd: 5 ms
 • Maximaal meetbereik: ±180°
 • Aantal assen: 1- of 2- assige metingen
 • Bevestiging: Horizontale- en verticale bevestigingsmogelijkheden
 • Voedingsspanning: 10 tot 30 V
 • Bedrijfstemperatuur: -40 … 85°C
 • Schokbestendigheid: tot 100 g
 • Interfaces: CANopen (analoge- en andere uitgangen volgen)
 • Beschermingsgraad: IP69K

 

Bekijk een productvideo