Summit Automation

  »  

De Eurotherm Nanodac Recorder/Controller nu ook met Batch-functionaliteit en BACnet™

Het opslaan en rapporteren van data is essentieel in veel industrieën. Enerzijds om te voldoen aan de wettelijke richtlijnen die in diverse industrieën zijn voorgeschreven. Anderzijds maakt analyse van deze data het mogelijk  om processen te verbeteren, energieverbruik te reduceren en voorspellingen te doen als het gaat om het onderhoud van machines en/of productielijnen.

Het verzamelen en analyseren van deze data kan echter in de praktijk een ingewikkeld proces lijken. Met de nieuwe Nanodac recorder van Eurotherm is dit proces sneller en het rapporteren is eenvoudiger door de digitale batch-recording en elektronisch toe te voegen handtekeningen.

Lees meer


Eurotherm Power Event

Op woensdag 7 maart organiseren wij een Power Event in samenwerking met Eurotherm.

Elektrische energie wordt met de dag belangrijker. Tijdens deze middag gaan wij in op het efficiënt verdelen en gebruiken van deze energie in de productieomgeving met behulp van thyristors. Door middel van demonstraties en simulaties laten wij u graag zien hoe u elektrische energie technisch en economisch voordelig in kunt zetten.

Bekijk het programma en meld u tijdig aan want de plaatsen zijn beperkt!


Retro-reflectieve area sensor

M.D. Micro Detectors heeft de range van area sensoren verder uitgebreid met de CR0-serie. Area sensoren garanderen een betrouwbare aanwezigheidsdetectie van objecten; ook als de producten onderling afwijken in vorm en formaat. Doordat er gebruik wordt gemaakt van gepolariseerd licht kan men ook doorschijnende en reflecterende objecten op een betrouwbare wijze detecteren

Lees meer


De nieuwe Microscan HAWK MV-4000 smart camera

De nieuwe MV-4000 camera van Microscan is specifiek gemaakt voor applicaties waar een zeer krachtige camera benodigd is met een snelle beeldverwerking. Deze camera kan eenvoudig de competitie aan met de intelligente camera’s van concurrerende merken.​

De nieuwste uitbreiding van de programmeerbare, incrementele trekdraadencoders is vanaf heden beschikbaar. Deze nieuwe lineaire meetsensoren met programmeerbare encoders zorgen voor een grotere veelzijdigheid in de LINARIX-serie. Er zijn nu trekdraadencoders beschikbaar voor meetlengtes van 1,25 m tot 15 m.

Lees meer


Programmeerbare incrementele trekdraadencoders

Summit-Automation introduceert de nieuwste uitbreiding van de programmeerbare, incrementele trekdraadencoders. Deze nieuwe lineaire meetsensoren met programmeerbare encoders zorgen voor een grotere veelzijdigheid in de LINARIX-serie. Er zijn nu trekdraadencoders beschikbaar voor meetlengtes van 1,25 m tot 15 m.

Lees meer


Recalls binnen de farmaceutische industie

In 2017, waren meer dan 18% van de grootste recalls binnen de farmaceutische industie het gevolg van verkeerde labeling van producten.

Lees het whitepaper en ontdek:

  • De oorzaken van de recalls
  • De kosten die gepaard gaan met een recall
  • De toegevoegde waarde van OCR/OCV op verpakkingen
  • Drie stappen voor een label of code van een hoge kwaliteit

ESA EW300 industriële monitor

Met de EW315 en de EW322 heeft ESA een nieuwe generatie van monitoren specifiek uitgerust voor deze visualisering- en bedieningstaak in veeleisende industriële omgevingen. Deze monitoren behoren tot de ‘best-in-class’ als het gaat om de kwaliteit en afwerking van het panel. Er zijn twee uitvoeringen, de EW315  en de EW322, beide met een breedbeeld LCD touchscreen van 15,6-inch en 21,5-inch.

Meer informatie


Microscan Label Quality Event 2017

Op donderdag 23 november organiseren wij een Label quality event in samenwerking met Microscan.

Tijdens deze middag gaan wij in op het herkennen, lezen, verifiëren en controleren met behulp van ID-readers en machine vision camera's. Aan de hand van live demo's en handige tips en tricks laten wij u graag zien wat ID en Vision voor u kan betekenen.

Wat denkt u? Zou een code van 1x1 mm een probleem zijn voor Microscan?

Kom en zie het met uw eigen ogen!

Meer informatie


Nieuwe inductieve sensoren met metalen behuizing

M.D. Micro Detectors heeft een nieuwe familie van inductieve sensoren met volledig AISI316L RVS behuizing ontwikkeld. Deze sensoren zijn gemaakt om hoge temperaturen te weerstaan, zijn bestand tegen waterstralen en resistent tegen alom gebruikte schoonmaakchemicaliën in de voedings- en drankenindustrie.

Meer informatie over de FM-ser


Microscan brengt nieuwe versie AutoVISION software uit

Vorige week heeft Microscan aangekondigd binnenkort AutoVISION® versie 3.0.3. uit te brengen. Deze machine vision software heeft een aantal aanpassingen waardoor deze nog gebruiksvriendelijker is. De eerste versie van AutoVISION  werd in 2011 geïntroduceerd en is inmiddels wereldwijd de eerste keuze voor toonaangevende bedrijven door de snelle implementatie , gebruiksvriendelijkheid en de uistekende prestaties op het gebied van traceren, inspecteren en controleren.

Meer informatie over de nieuwe versie van AutoVISION.


De eerste procesregelaar met Cybersecurity Certificaat

De EPC3000 is de eerste regelaar met Ethernet communicatie die is ontworpen en gecertificeerd om aan de strenge Cybersecurity eisen van Achilles® Communications Robustness Testing Level 1 te voldoen. Met steeds meer instrumenten die verbonden zijn aan Ethernet netwerken, is Cybersecurity een enorm belangrijk aandachtsgebied. Iedereen in de meet- en regelindustrie weet van de gevolgen die bijvoorbeeld het Stuxnet virus op het goed en veilig functioneren van een regelinstallatie kan hebben.

Lees meer...


Geef uw dure sleepringankermotor een nieuw leven met de JL/X digitale regelaar

Al decennia lang worden sleepringankermotoren gebruikt voor kranen, lieren, liften, lopende banden en andere toepassingen waarbij een hoog aanzetkoppel belangrijk is.  Speciaal voor de revisie van de besturing voor deze motoren brengt Summit Automation B.V. te Woerden de Sprint Electric JL/X digitale regelaar voor een sleepringankermotor op de markt. 

De JL/X biedt een kosteneffectieve oplossing voor een revisie van de motorbesturing zonder dat de dure sleepringankermotor zelf vervangen hoeft te worden. Daarbij wordt dan ook nog eens de prestatie van de motor aanzienlijk verbeterd.

Lees meer...


Microscan UHD ontcijfert de kleinste code

De nieuwe MicroHAWK ID-readers en machine vision camera's lezen codes die voor het blote oog bijna niet zichtbaar zijn. Dat geldt voor zowel 2D-codes als markeringen die direct op producten worden aangebracht (DPM). Bij de productie van bijvoorbeeld kleine printplaatjes is de ruimte voor een code of markering vaak minimaal. De noodzaak voor een goede track-and-trace, of datum/tijd notering is wel heel belangrijk. In het geval van een recall is het essentieel dat kan worden achterhaald bij welke producten en op welke productiedagen er een fout is geweest. Een MicroHAWK UHD-model kan met de X-Mode algoritmes deze uitdaging zonder problemen aan.

Lees meer...


AKS dynamische inclinometer

Summit Automation introduceert de nieuwe AKS dynamische inclinometer van POSITAL. Deze TILTIX-neigingssensor meet de hoek van een object in beweging. Tot op heden was het meten tijdens het verplaatsen van het object niet mogelijk of zeer onnauwkeurig. De nieuwe sensor combineert een elektromechanische acceleratiemeter met gyroscopen en garandeert hierdoor nauwkeurige metingen, zelfs in het geval van sterke acceleraties, schokken en vibraties.

Lees meer...


Summit Automation verwerft de distributierechten van Eurotherm

Woerden – Bunnik – Alphen aan den Rijn, september 2016
Met ingang van 1 oktober a.s. draagt Eurotherm haar distributierechten en de daarbij behorende verkoopactiviteiten in Nederland over aan Summit Automation B.V., thans nog  gevestigd te Bunnik. De samenvoeging zal verder worden vormgegeven door de ingebruikname van het nieuwe gezamenlijke kantoor in Woerden.

Lees meer...